Kolor słomkowo żółty, bukiet intensywny, kwiatowy. W smaku świeże, harmonijne i perliste. Podawać w temp. 10-12ºC. Idealne jako aperitif, do ryb, białego mięsa, sushi i pizzy.
Kolor słomkowy, bukiet intensywny z nutami kwiatowymi. Smak harmonijny, świeży.
Wino wyprodukowane ze szczepów: 70% Corvina i Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara. Leżakowane przez 1 rok w dębowej beczce. Wino o niezwykłej żywej czerwieni, pełne, eleganckie o intensywnym bukiecie jagód i wiśni. Idealne jako towarzysz makaronów, potraw mięsnych, starzonych serów oraz kuchni śródziemnomorskiej.
Wino wyprodukowane ze szczepów: 70% Corvina i Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara. Leżakowane przez 1-2 lata w dębowej beczce. Wino o głębokiej granatowej barwie, intensywne z wyraźnym aromatem czerwonych owoców, dobrze zharmonizowane. Wspaniałe jako towarzysz barbeque, dziczyzny, pieczeni oraz potraw duszonych. Serwować w temp. 16-18 °C
Wino wyprodukowane ze szczepów: 70% Corvina i Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara. Leżakowane przez 3 lata w dębowej beczce. Wino o głębokiej czerwono-granatowej barwie. Pełne, o aromacie suszonych owoców, z dominującą nutą wiśni. W smaku aksamitne i intensywne. Idealne do dziczyzny, barbeque, pieczeni, duszonych mięs oraz serów.
Kolor intensywny, głęboko rubinowy. Pełny i intensywny bukiet śliwki, dżemu z czerwonych owoców, czarnej wiśni i słodkich nut przypraw. W pełni zbudowane, o ciepłym i łagodnym smaku bardzo dojrzałej owocowości, wspartej przez przyjemnie słodkie taniny. Idealne do grillowanych, czerwonych mięs, pieczonej jagnięciny i dojrzałych serów. Podawać w temp. 16-18º C.
Kolor jasny, intensywny z fioletowymi refleksami. W smaku wyczuwalne śliwki, wiśnie,, porzeczki, delikatne przyprawy oraz nutę kakao i wanilii. Niezwykle pełne, dobrze zharmonizowane. Idealny towarzysz grilla, serów i kuchni śródziemnomorskiej.
Wino o głębokim czerwonym kolorze z fioletowym refleksem. W smaku intensywne, owocowe, z nutą słodkich przypraw, długie z delikatnymi taninami. Idealne do grilla, makaronów, kuchni śródziemnomorskiej i serów.
Kolor zdecydowanie rubinowy z fioletowym refleksem. Zapach intensywny z nutą słodkich przypraw. W smaku delikatne z dobrze zbalansowanymi taninami. Idealne wino do grilla, makaronów, czerwonych mięs, dań kuchni śródziemnomorskiej i serów. Serwować w temp. 18 st C.
Kolor intensywny z fioletowym refleksem. Zapach zdecydowany, wyczuwalne owoce jagód, wiśni i malin. W smaku intensywne, pełne, niezwykle owocowe. Idealny towarzysz grilla, makaronów, czerwonych mięs, kuchni śródziemnomorskiej i serów.
Kolor głęboko rubinowy. Bukiet to elegancka kompozycja przypraw i dojrzałych, czerwonych owoców. W smaku przyjemnie suche, pełne i aksamitne. Doskonałe do steków, pieczonego mięsa i starzonych serów. Podawać w temp. 18-20º C.
Olśniewający kolor rubinowej czerwieni. Złożony aromat zgniecionych jagód. W smaku przyjemna krągłość i czysta struktura tanin. Idealne do czerwonych mięs, gulaszu i makaronu. Podawać w temp. pokojowej.
Wino o kolorze głębokiego rubinu z nutą purpury. Bukiet pełny, przypominający fiołki. W smaku suche i łagodne, z nutami wiśni i owoców jagodowych. Doskonałe do cielęciny, makaronów i serów. Podawać w temp. pokojowej.
Wino o jasnym, lśniącym, rubinowo-czerwonym kolorze. Bukiet intensywnie winny z zapachami czerwonych owoców. W smaku harmonijne, pełne i bardzo eleganckie. Idealne do mięs duszonych oraz białego i czerwonego mięsa. Podawać w temperaturze: 16-18°C, odkorkować pół godziny przez spożyciem.
Wino o kolorze głębokiego rubinu. Bukiet intensywny, pikantny z wyśmienitą harmonią czerwonych owoców. W smaku pełne i bardzo eleganckie, harmonijne i intensywne. Serwować do pieczeni, grillowanych i duszonych mięs a także do białego i czerwonego mięsa. Podawać w temperaturze: 18-20°C, odkorkować pół godziny przez spożyciem.
Wino o kolorze głęboko rubinowym. Bukiet intensywny, z przyjemnymi nutami wiśni i łagodnej pikanterii. Wytrawny, z miłymi taninami i dobrą mocą która dojrzewa z czasem, stając się łagodna i aksamitna. Podawać o pieczeni, mięs duszonych, białego i czerwonego mięsa. Podawać w temperaturze: 16-18°C, odkorkować pół godziny przez spożyciem.
Wino o kolorze rubinowo-czerwonym i intensywnym zapachu dojrzałych jagód i wiśni, złożone i eleganckie. Smak o głębokiej mocy, przenikliwy z miłymi, harmonijnymi taninami. Podawać do pieczeni, dziczyzny oraz duszonych mięs a także białego i czerwonego mięsa. Podawać w temperaturze: 18-20°C, odkorkować pół godziny przez spożyciem..
Kolor blado słomkowy, pzrejrzysty z delikatnymi babelkami. Bukiet intesywny, bardzo owocowy i aromatyczny z nutami kwiatów i jabłek reneta. Wino dobrze zbalansowane i pociągajace z wyjątykowo delikatną nutą migdałową. Idealne jako aperitif jak również do owoców morza, lekkich przystawek i przekąsek.
Wino o delikatnej żółtej barwie, znacznym i długotrwałym perleniu. Aromat niezwykle delikatny typowy dla szczepu Glera. W smaku świeże, delikatnie wytrawne. Polecane jako aperitif, do przekąsek, warzyw, ryb i wszelkiego rodzaju delikatnych posiłków. Podawać schłodzone do 6 - 8st C.
Kolor blado- żółty. Aromat intensywny, w smaku eleganckie, owocowe, delikatnie wytrawne. Wino o delikatnym, trwałym perleniu. Wspaniałe jako aperitif, jak również do wielu dań, w tym również przystawek.
Wino o kolorze jasno żółtym, przejrzyste i jasne. Intensywne i delikatne w zapachu. Ma przyjemny, harmonijny i gładki posmak. Idealne jako aperitif, pasuje do przystawek, białych mięs i deserów.
Wino o kolorze jasno żółtym, przejrzyste i jasne. Intensywny i delikatny bukiet z aromatem owocowym. Ma przyjemny, harmonijny i gładki posmak. Idealne jako aperitif, pasuje do przystawek, białych mięs i deserów.
Wino o pięknym delikatnie złotym kolorze i intensywnym perleniu. Zapach typowy dla Muscata, intensywny aczkolwiek delikatny z przewagą aromatów białych kwiatów i cytrusów. W smaku przyjemnie słodkie i świeże. Idealny towarzysz ciast, deserów i tart owocowych.
Kolor jasnoczerwony. Bukiet aromatyczny, złożony. W smaku zbalansowane z przyjemną słodką nutą. Idealne z karczochami, białymi mięsami w sosie, perliczkami, gołębiami i toskańskimi zupami.
Kolor słomkowy z zielonymi refleksami. Niezwykle złożony, kwiatowy bukiet. W smaku dobrze zharmonizowane, świeże z delikatnym refleksem migdałów. Idealne jako apertif, pasuje do białych mięs, ryżu, risotto, małż, spaghetti carbonara i jaj.
Barwa głębokiego rubinu. Aromat jagód i czerwonych owoców. Intensywne, zharmonizowane. Serwować z serami, makaronami i grillowanym mięsem.
Wino o kolorze głębokiej czerwieni. Bukiet złożony z dominującym zapachem migdałów. Bukiet dobrze zbalansowany, aksamitnie gładki o dobrej strukturze. Idealne do spożycia wraz z grillowaną jagnięciną, czerwonymi mięsami, makaronami, lasagne.
Nazwa tego wina pochodzi od obszaru Suganu w Porcia, gdzie jest uprawione. Wino o wielkiej osobowości, bardzo znane wśród enologów.
Kolor jasno żółty z zielonym poblaskiem. Jako młode - zapach subtelny i bardzo aromatyczny wraz z dojrzewaniem nabiera charakteru, pojawiają się nuty jabłka, gruszki, moreli, suszonych owoców, jak również migdałów i orzechów laskowych. W smaku intensywne, pełne, czyste, z dobrą kwasowością, długie.
Znakomite z zupami, risotto, rybami. Idealne z makaronami z grzybami, kuchnią Fusion.
Idealne w temp. 10-12 °C
Szczep: 100 % Cabernet Franc
Swoją nazwę zawdzięcza specyficznemu obszarowi Porcia, zwanemu Sugano, gdzie uprawiane są winorośla pochodzące z klonów szczepów Carmenere.
Kolor intensywnie czerwony z purpurowym refleksem. Zapach przyjemny, intensywny, mineralny, dobrze zbalansowany z aromatami owoców i ziół, w szczególności porzeczek, pieprzu i nut cynamonu.
W smaku dobrze zbudowane, intensywne, zharmonizowane, z delikatnymi taninami, znakomite połączenie świeżości z nutą ziołową. Niezwykle długie i intensywne. Doskonałe z wędlinami, pieczeniami, dziczyzną oraz ciężkimi serami. To pełne wino będzie wspaniałe z jagnięciną oraz wędzonymi szynkami.
Idealne w temp. 20-22 °C
Region: Ortona, San Salvo
W kolorze czerwieni granatu. Intensywne i trwałe, owocowe z winnymi nutami i posmakiem drewna. Wino średnio zbudowane, dobre taniny i dobrze zbalansowane. Doskonałe do wszystkich dań tradycyjnej kuchni włoskiej, mięsa i pieczonej ryby. Podawać w temp. 16-18 ºC.
Szczep: 100% Montepulciano
Region: Ortona, San Salvo, Pollutri
Kolor rubinowy z pasemkami granatu. Intensywne, trwałe i owocowe, z mocnym aromatem dzikich jagód. Wino w pełni zbudowane, dobrze zbalansowane, nieco taniczne z czystym posmakiem. Doskonałe do wszystkich dań tradycyjnej kuchni włoskiej. Podawać w temp. 16-18ºC.
Szczep: 100% Pinot Grigio
Region: Ortona
Kolor słomkowo-żółty ze złotymi pasemkami. W smaku złożone, z wyczuwalną brzoskwinią, grejfrutem i lemonką. Aromat ziołowy z nutami dębu, wanilii i gałki muszkatołowej. Wino średnio zbudowane, o przyjemnym posmaku i dobrze zbalansowane. Wykończenie jest długie, czyste, pikantne, ale delikatne. Doskonałe do zup rybnych i pieczonych ryb oraz białego mięsa i sera. Podawać w temp. 10-12ºC.
Szczep: 100% Trebbiano D'Abruzzo
Region: Ortona
Kolor jasno-słomkowy. Wino średnio zbudowane, dość intensywne i trwałe, dobrze zbalansowane. Aromat owocowy i kwiatowy z zapachem brzoskwini i kwiatu pomarańczy. Doskonałe do ryb, lekkich dań i typowej japońskiej kuchni. Podawać w temp. 10-12ºC.
Kolor różowy. Bukiet przyjemny, delikatny i owocowy. W smaku świeże i trwałe. Podawać w temp. 9-10ºC.
Głęboki, rubinowy kolor. Bukiet intensywny i eleganki, z przyjemną, zieloną nutą. W smaku drobne i trwałe. Podawać w temp. 16-18°C.
Kolor intensywnie rubonowy z refleksami fioletu. Intensywny aromat czerwonych owoców. Wino w pełni zbudowane, miękkie, dośc taniczne, harmonijne. Doskonałe do bogatych dań, zcerwonego mięsa i średnio dojrzałych serów. Podawać w temp. 16-18 ºC.
Leżakowane w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez 4-5 miesięcy. Kolor rubinowo czerwony, z odcieniem fioletu. Aromat intensywny, winny, pikantny i owocowy, z nutami czranych porzeczek i jagód. Wino średnio zbudowane, aksamitne, bardzo dobra równowaga pomiędzy świeżością i ciepłymu uczuciami. Długotrwały posmak cząbru. Doskonałe do dań z makaronu, mięsa i srednio dojrzałych serów. Podawać w temp. 16-18 °C.
Leżakowane w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu przez 6-8 miesięcy. Kolor rubinowy z odcieniami ciemnego fioletu. Aromat intensywny, złożony, owocowy z nutami wiśni i czarnych jagód. Aksamitna i miękka struktura, ciepła i całkiem taniczna, świetna trwałość. Doskonałe do pikantnych dań z makaronu, jagnięciny w bogatych sosach, sezonowanych serów. Podawać w temp. 16-18ºC.
Leżakowane w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu przez 12 miesięcy. Kolor rubinowy z fioletem na krawędzi. Intensywny aromat z nutami wiśni i czarnych jagód, nasączonego w mięcie tytoniu, nieco pikantny. Pikantny smak czyni to wino słodkim w ustach, zakończone nutami kakao i kawy. Wino trwałe, będzie się rozwijać przez kolejnych 10 lat. Doskonałe do posiłków mięsnych, dziczyzny i dojrzałych serów z owczego mleka.
Leżakowane w beczkach przez 13 miesięcy. Kolor głęboko-rubinowy. Bardzo intensywne i trwałe, z nutami wiśni i czarnej porzeczki, ziół, cynamonu, goździków, kakao, lukrecji i mineralnymi. Świetna struktura, dobry balans pomiędzy alkoholem i świeżością, aksamitne taniny, długi finisz. Dobre do picia od razu lub długiego starzenia. Doskonałe do bogatych dań, czerwonego mięsa, średnio- i długo sezonowanych serów. Podawać w temp. 18ºC.
Kolor jasno rubinowy z refleksami granatu. Piękny aromat wiśni, dzikich jagód, fiołków i pikantnych nut. W smaku suche i świeże, dobrze zbudowane z przyjemnymi taninami. Jako młode wino jest doskonałe do bogatych w smaku dań, szczególnie tradycyjnych specjałów kuchni toskańskiej. Podawać w temp. 16ºC.
Leżakowane przez 9 miesięcy w małych i dużych beczkach dębowych. Kolor głębokiej, rubinowej czerwieni. Piękny aromat dzikich jagód i fiołków z przyjemnym pikantnym wykończeniem. W smaku suche i świeże, z pełnym ciałem i znacznymi taninami. Doskonałe do bogatych w smaku dań, szczególnie tradycyjnych specjałów kuchni toskańskiej, grillowanych steków i dojrzałego sera. Podawać w temp. 18ºC.
Leżakowane w 50 hl beczkach przez 12 miesięcy, następnie w butelkach przez 6 miesięcy. Kolor rubinowy z pasemkami granatu. Aromat intensywny i trwały, z nutami czekolady, które nigdy nie dominują nad obfitymi owocami. Dobra struktura, taniny i balans. Doskonałe do wędlin, sezonowanych serów, bogatych dań z czerwonego mięsa. Podawać w temp. 18ºC.
Kolor intensywny, głęboko rubinowy. Pełny i intensywny bukiet śliwki, dżemu z czerwonych owoców, czarnej wiśni i słodkich nut przypraw. W pełni zbudowane, o ciepłym i łagodnym smaku bardzo dojrzałej owocowości, wspartej przez przyjemnie słodkie taniny. Idealne di grillowanych, czerwonych mięs, pieczonej jagnięciny i dojrzałych serów. Podawać w temp. 16-18º C.
Kolor słomkowo żółty. Pełny i wyrafinowany aromat, z obfitymi nutami tropikalnych owoców i przyjemnym owocowym charakterem. Suchy, gładki i elegancki smak z nutą dojrzałych owoców. Świetnie pasuje do dań z owoców morza. Podawać w temp. 12ºC.
Kolor słomkowo żółty. Aromat miąższu białych owoców i kwiatów głogu. Idealne do przystawek i dań z makaronu oraz białych mięs (również grillowanych). Podawać w temp. 12ºC.
Kolor głęboko rubinowy. Aromat intensywny i owocowy z nutami wiśni, jeżyn i czarnej porzeczki. Smak jest gładki i elegancki, z ładnymi taninami. Idealnie pasuje do grillowanych czerwonych mięs.
Wino starzone cztery miesiące w stalowych zbiornikach, dwanaście miesięcy w beczkach i cztery miesiące w butelce. Głęboki i intensywny rubinowy kolor. Aromat pełny i wyrafinowany, bogaty w nuty czerwonych owoców oraz warzyw i słodkich przypraw. Smak pełny i elegancki w odcieniach owocowych i złożonych przypraw. Idealne do grillowanych, pieczonych lub duszonych mięs. Podawać w temp. 18ºC.
Pochodzi z 40 letnich krzaków winorośli, niezwykle skoncentrowane z nutą pieprzu i ziół. Aradlica produkuje to wina od 1954 roku. Leżakowane przez rok w dużych i małych dębowych beczkach. Bukiet niezwykle intensywny z aromatami czerwonej jagody, śliwki. Smak niezwykle pełny, intensywnie śliwkowy, wiśniowy, z nutą przypraw i jagód. Fantastyczne z pizzą, makaronem i jagnięciem.
Wino wyprodukowane ze szczepów Nebbiolo rosnących dookoła Barbaresco, Treso i Neive w Piemoncie. Grona ręcznie zbierane do małych koszy, leżakowane tradycyjnych drewnianych kadziach piemonckich przez 24 miesiące i w butelce przez kolejne 6 miesięcy. Barwa delikatnie czerwona z pomarańczowym refleksem. Aromat róży i przypraw. W smaku niezwykle bogate z dominującymi nutami wiśni i śliwek, pełne ze słodkimi taninami i długim, intensywnym finiszem. Fantastyczne do wołowiny, jagnięciny oraz gulaszów.
Wino delikatnie i trwale musujące. Kolor słomkowo żółty z zielonymi przebłyskami. Zapach intensywny z nutami jabłek, brzoskwini i migdałów. Niezwykle eleganckie. W smaku świeże z przyjemnA kwasowością, pełne charakteru. Doskonałe jako aperitif, rekomendowane do risotto i owoców morza.
Idealne w temp. 4-6 °C
Wino delikatnie i trwale musujące. Barwa słomkowa z poblaskiem złota. Zapach intensywny, owocowy z nutą zielonych jabłek, gruszek i cytrusów. W smaku pełne i krągłe. Idealne jako aperitif, jak również znakomity towarzysz owoców morza, dojrzewających szynek i tostów z bekonem,
Idealne w temp. 4-6 °C
Wino delikatnie i trwale musujące. Barwa słomkowo żółta z zielonymi przebłyskami. W zapachu niezwykle złożone od aromatów owocowych - gruszek, cytrusów do kwiatowych jak dzika róż z nutą migdałową. W smaku krągłe, kremowe, trwałe, z delikatna kwsowością. Wspaniały towarzysz dojrzewających szynek, risotto, owoców morza i jako aperitif.
Wino delikatnie i trwale musujące. Kolor słomkowo żółty z zielonymi przebłyskami. Zapach intensywny z nutami jabłek, brzoskwini i migdałów. Niezwykle eleganckie. W smaku świeże z przyjemna kwasowością, pełne charakteru. Doskonałe jako aperitif, rekomendowane do risotto i owoców morza.
Idealne w temp. 4-6 °C
Wino delikatnie i trwale musujące. Barwa słomkowo żółta z zielonymi przebłyskami. W zapachu niezwykle złożone od aromatów owocowych - gruszek, cytrusów do kwiatowych jak dzika róż z nutą migdałową. W smaku krągłe, kremowe, trwałe, z delikatną kwsowością. Wspaniały towarzysz dojrzewających szynek, risotto, owoców morza i jako aperitif.
Szczep: 100% Moscato Bianco
Araldica jest jednym z czołowych producentów jakościowego Asti. Niezwykle orzeźwiające, z nutą brzoskwini i miodu, o doskonałym finiszu. Słodki posmak dobrze zrównoważony poprzez delikatne muśnięcie i winny smak. Degustować schłodzone, idealne jako aperitif, po posiłkach z owocami i orzechami.
Szczepy: Trebbiano Toscano, Tocai Friulano, Garganega, Chardonnay, Incrocio Manzoni
Kolor żółty z jasnymi refleksami miedzianymi. Bukiet przyjemny i intensywny. W smaku dobrze zbudowane, pikantne, krągłe. Podawać w temp. 8-10ºC.
Kolor słomkowo-żółty. Aromat kwiatowy z nutami banana i ananasa. W smaku suche i świeże, z miłym, czystym wykończeniem. Doskonałe do przekąsek, warzyw i ryb. Podawać w temp. 10ºC.
Kolor jasno rubinowy. Piękny aromat dzikich owoców jagodowych i czerwonych kwiatów. W smaku delikatnie wytrawne i świeże, z przyjemnym i gładkimi taninami.
Wino wyprodukowane ze zbieranych ręcznie gron. Aromat intensywny, bardzo owocowy, mineralny. W smaku wyraziste, pełne charakteru, od kremowego, delikatnego do intensywnego z lekką kwasowością. Bardzo eleganckie i pełne finiszu.
Dojrzewa 2 miesiące w butelkach. Kolor złocisty z zielonymi refleksami. Bąbelki drobne i trwałe. Zapach przyjemnie intensywny, elegancki i świeży, głównie mandarynki i owoce tropikalne. Na końcu intrygujace i delikatne białe kwiaty. Smak zachęcający, krągły, ze śweżą kwasowością i aromatem. Ekscytująca perlistość, harmonia i równowaga czynią to wino przyjemnym o każdej porze dnia.
Wino leżakowane przez 10 miesięcy w dębowej beczce.
Barwa głębokiego rubinu z purpurowymi refleksami. Bukiet intensywny, z dominującym zapachem czarnej porzeczki i jagód. W smaku dojrzałe, pełne, dobrze zbudowane, gładkie z jedwabistymi taninami.
Doskonałe do pikantnych dań, grillowanych czerwonych mięs. Serwować w temperaturze pokojowej.
Leżakowane przez 14 miesięcy w tankach i 4 miesiące w butelkach. Kolor głęboko rubinowy z fioletowym refleksem. Bukiet owocowy z nuta wiśni i czarnej porzeczki. W smaku delikatne, eleganckie i doskonale zbalansowane. Temperatura serowania 16-18 st C.
Idealne do grillowanych czerwonych mięs i leżakowanych serów.
Lezakowane przez 8 miesiecy w beczce oraz 2 miesiące w butelkach. Kolor głęboko rubinowy. Aromat dzikich czerwonych owoców, z nutą śliwki i dżemu. w smaku pełne, dobrze zbudowane, długie.
W smaki delikatnie słodkawe. Idealne z grillowanym mięsem, leżakowany, serem i pasztecikami.
Serowac w temp. 16-18 st. C.
Szczep: 100% Nero d'Avola
Wino intensywne, o rubinowym kolorze z fioletowym refleksem. Aromat pełny, inensywny, długotrwały, z przyjemną nutą czerwonych owoców. W smaku dleikatne, cipłe i eleganckie. Wspanaile towarzyszy czerwonym mięsom, dziczyźnie i przystawkom. Serwowoać w temp. 16-18 St C.
Szczepy: 100% Pinot Grigio
Kolor jasno słomkowy z delikatnym miedzianym poblaskiem. Zapach przyjmeny, bogaty z nutą akacji, pomarańczy, dzikej rózy, cytrusów i moreli. W smaku wytrawne, świeże, krągłę, eleganckie z delikatną kwasowością. Doskonałe do przystawek, makaronów, z warzywami, owocami morza, rybami i zupami. Wspaniałe z carpacio oraz sałatami z parmezanem. Idealne w temp. 8-10 st C.
Barwa jasnoslomkowa z zielonymi nutami. aromat grejpfruta, banana, żółtejpapryki, lisci pomidora i szałwi. W smaku bogate, pachnące, trwałe z delikatną kwasowością i lekka, delikatną wytrawnością. Dobrze komponuje się ze szpragami, karczochami, rybą. Wspanaiłe równeiz do homara, łososia, sushi oraz risotto.
Kolor głębokiej, rubinowej czerwieni z refleksami granatu. Zapach owocowy, głeboki i słodkiz nutami czerwonych jagód i przyjemna pikantnością. W pełni zbudowane wino, bardzo owocowe, z łagodnymi taninami. Doskonałe ze stekami, jagnięciną, dojrzalymi serami, makaronami. Podawac w tenp. 18 st C.
Obszar produkcji wzgórze Conegliao, Vittoria Veneto, prowincja Treviso.
Szczepy: 100 % Glera
Kolor jasno żółty z zielonymi refleksami. Zapach intensywny, niezwykle aromatyczny z bogatymi nutami cytrusów, gruszki, jabłek, miodu i cytryny. W smaku świeże i trwałe z nutami jabłek, brzoskwiń. Idealne jako towarzysz pieczonych skorupiaków, delikatnych przystawek, dorsza, węgorza, wspaniałe jako aperitif. Idealne w temp. 7-9 st C.
Obszar produkcji: wzgórza Conegliano i Vittorio Veneto, prowincja Treviso oraz hmina Porcia, miejscowość Rondover.
Szczepy: Glera
wino delikatnie i trwale musujące. Kolor jasno żółty z zielonymi refleksami. zapach owocowy z nutą brzoskwini, jabłka, gruszki i delikatnych cytrusów. idealne do przystawek, owoców morza i jako aperitif.
Degustowac w temp. 6-8 st C.
Barwa rubinowa. Bukiet pełny z nutą czerwonych owoców, zwłaszcza jagód. W smaku pełne, miękkie i harmonijne. Polecane do czerwonych mięs, grilla oraz serów. Temp. serwowania 16-18 °C.
Barwa słomkowożółta, intensywny bukiet z nutami kwiatowymi i owocowymi ( złote jabłko, gruszka). W ustach świeże, trwałe z lekko mineralnym finiszem. Doskonałe z przystawkami, rybami i drobiem. Temp. serwowania 8-10 °C.
Kolor słomkowo żółty z zielonymi refleksami. Zapach intensywny z nutą świeżych owoców jabłka, brzoskwiń oraz owoców egzotycznych. W smaku intensywne i trwałe, niezwykle świeże oraz owocowe. Wspaniałe z daniami rybnymi, przystawkami oraz białym mięsem. Temp. serwowania 8-10 °C.
Barwa jasna, słomkowa z zielonymi refleksami, Bukiet elegancki z nutami ananasa, moreli, gruszki, jabłka i dzikich kwiatów. W smaku pełne, przyjemne i harmonijne na podniebieniu. Idealne jako aperitif, do deserów. Temperatura serwowania 6-8 °C.
Barwa słomkowa z żółto zielonymi refleksami. Delikatnie i trwale musujące. Bukiet przepełniony kwiatami akacji z nutami jabłka, cytryny i grejpfruta, intensywny. W smaku zrównoważone, pełne z nutami owoców, harmonijne. Doskonałe jako aperitif, z warzywami, smażonymi potrawami, serami i makaronami na zimno, rybami i owocami morza oraz truflami. Temperatura serwowania 6-8 °C.